Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

«

Comunicat de presa din data de 17.03.2015

Inițiativa Corpului de Comerț European ridică ștacheta pentru industria controlului dăunătorilor

O acțiune concepută pentru a promova standarde profesionale a fost salutată ca un pas pozitiv pentru industria de combatere a dăunătorilor

17 Martie, Bruxelles: Un nou standard și sistem de certificare au fost lansate și discutate oficial la o conferință organizată împreună cu industria de gestionare a dăunătorilor, factorii de decizie și alte părți interesate din Uniunea Europeană, sub umbrela corpului pentru combaterea dăunătorilor urbani, respectiv Confederația Asociațiilor Europene de Management al Dăunătorilor (CEPA – the Confederation of European Pest Management Associations).

Președintele CEPA Bertrand Montmoreau consideră că lansarea standardului CEN EN16636 și certificarea CEPA (CEPA Certified®) va ajuta ridica ștacheta, atât pentru membri, cât și clienții acestora. „Acesta este un pas înainte, care poate fi doar o veste bună pentru toți cei implicați. Aceasta va asigura controlorilor de dăunători posibilitatea de a se compara cu cei mai buni Europa, și va aduce beneficii importante pentru clienților lor”, a menționat Bertrand Montmoreau. „Știm că în multe piețe europene există unii operatori neinstruiți care nu sunt la current cu cele mai noi produse, dăunători și legistația în domeniu, fapt care poate crea probleme mari pentru noi toți. Dar, odată cu introducerea noului standard și a sistemului de certificare, clienții pot fi total încrezători că vor benefiacia de un serviciu profesional”.

În urmă cu cinci ani, CEPA și-a propus să dezvolte un standard prin care să facă posibilă evaluarea companiilor profesionale de management al dăunătorilor. În acest moment, standardul și schema de certificare asociată acestuia asigură bazele unei strategii concertate și coordonate.

Dl Montmoreau a adăugat: „Acest lucru ne va permite să prezentăm o imagine pozitivă publicului larg cu privire la rolul vital pe care industria noastră îl joacă la nivel european în termeni de sănătate publică, siguranță a alimentelor, durabilitate a mediului și importanță economică. Reprezintă nu element cheie al eforturilor noastre de a proteja cetățenii în mod responsabil”.

Noua schemă este construită pe baza standardului EN16636, un nou standard european dezvoltat în colaborare cu experți din institutele naționale de standarde și CEN, Biroul European de Standarde.

„Am adunat laolaltă idei din întreaga Europă, referitoare la ce înseamnă cele mai bune practici. Oamenii din industria controlului dăunătorilot au dezvoltat acest standard asigurându-se că este relevant și că definește ceea ce considerăm că este un serviciu de calitate”, a declarat Dr. Peter Whittall de la Tripod Consulting, care a contribuit la dezvoltarea standardului. „Domeniul combaterii dăunătorilor se schimbă. Noi nu mai suntem doar simple „capcane pentru șobolani” – acum se pune problema cum pot fi protejate activele și sănătatea publică, de exemplu împotriva alergilor sau răspândirii bolilor, dar și cum să abordăm rezistența manifestată de dăunători la produsele biocide pe care le utilizăm. Industria noastră urmărește creșterea profesionalismului, iar noul standard și sistemul de certificare aferent oferă un punct de referință unic în acest sens”.

Companiile care doresc să îndeplinească standardele trebuie să fie evaluate la momentul aderării la schemă și apoi la intervale de 18 luni. Sistemul de certificare acționează ca o asigurare pentru clienții și consumatorii casnici, dovedind deplina calificare a companiilor în combaterea tuturor speciilor de rozătoare și insecte, gestionarea integrată a dăunătorilor, utilizarea substanțelor chimice, precum și în problemele de sănătate și siguranță. Schema prevede ca personalul să ia parte la dezvoltarea profesională continuă, asigurându-se că acesta va fi mereu la curent cu cele mai noi tehnici și evoluțiile înregistrate în acest sector în schimbare.

Acest lucru transmite un mesaj puternic că, atunci când oamenii apelează la companiile care își desfășoară activitatea sub logo-ul CEPA Certified®, ei pot fi liniștiți că serviciile asigurate au o calitate corespunzătoare”, a adăugat vicepreședintele CEPA, Henry Mott. „Ne dorim ca acest logo să devină marca adevăraților profesioniști, iar clienții să știe că trebuie să caute acest logo de fiecare data când selectează o companie de combatere a dăunătorilor”.

Despre CEPA

CEPA, Confederația Asociațiilor Europene de Management al Dăunătorilor, își are sediul la Bruxell și reunește 25 de Asociații Naționale și Regionale pentru Managementul Dăunătorilor de pe întreg cuprinsul Europei.

În plus față de aceste asociații, în cadrul CEPA mai sunt incluși producători, distribuitori, companii de service și o serie de parteneri de pe teritoriul Europei și din afara graniței acesteia. Confederația reprezintă o industrie cu o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de Euro, generată de peste 10.000 de companii, care au mai mult de 40.000 de angajați. CEPA este inițiatoareal și coordonatoarea programului de certificare (CEPA Certified®), dar și al standardului aflat la baza acestuia (EN16636).

Scopul CEPA este dea se asigurara că Industria Managementului Dăunătorilor este recunoscută pentru modul responsabil în care protejează cetățenii europeni și mediul în care aceștia trăiesc, împotriva riscurilor pentru sănătatea publică.