Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

COMUNICAT DE PRESĂ AL A.R.C.V.I.P. (Asociația Romană de Combatere a Vectorilor din Igiena Publică) – asociatie profesională în domeniul DDD

COMUNICAT  (DE PRESĂ ) AL  A.R.C.V.I.P. (Asociația Romană de Combatere a Vectorilor din Igiena Publică) – asociatie profesională în domeniul DDD

2015, AN DE REFERINȚĂ ÎN INDUSTRIA DE COMBATERE A VECTORILOR  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI IMPLICIT ÎN ROMANIA.

În 17 Martie la Bruxelles, a avut loc lansarea oficială a NOULUI STANDARD  EUROPEAN (European Standard) PRIVIND CONTROLUL DĂUNĂTORILOR PRECUM ȘI SISTEMUL DE CERTIFICARE (Certification System for Pest Management Services) a prestatorilor de servicii realizat  de către CEPA (Confederation  of European Pest Management Associations)  împreună cu CEN (European Standards Institute). De subliniat ca aceasta realizare a fost materializata cu sprijinul si concursul celor 25 de asociatii nationale si regionale, membre ale C.E.P.A. – aveti atasat lista asociatilor profesionale nationale si regionale recunoscute de C.EP.A.

Cuvîntul de deschidere a ședinței CEPA a fost rostit cum era și firesc de către președintele Asociației domnul Bertrand Montmoreau urmat apoi de directorul general domnul Roland Higgins în calitate de gazde ale evenimentului. Ca invitați și coparticipanți la realizarea proiectuli Standard EN 16636, au fost:

- Elena Santiago secretar general al CEN-CENELEC responsabilă cu elaborarea standardului

- Pierre Choraine comisar european și director al grupului de Management al Biocidelor

- Dr.Chris Suter în calitate de coordonator al grupului de lucru pentru validare a standasrdului din partea CEPA

-Dr.Peter Whittall consilier al Rentokil-Initial Group, Științific Advisor și director executiv actual alTripod Consulting Ltd

-Rune Bratland,director  de management la Skadedyrservice

-Martin Harvey, British Pest Control Association, președinte

-Bertrand Montmoreau,președinte CEPA

La eveniment au participat ca invitate prin reprezentanții lor,  asociațiile profesionale membre CEPA  cu drepturi depline, în ordinea stabilită de conducerea CEPA (aveti atasat lista asociatilor profesionale nationale si regionale din E.U.) Din partea A.R.C.V.I.P. a participat domnul Roman Leonard în calitate de vicepreședinte al asociației.

În calitate de asociatie profesională care are în rîndurile ei cele mai puternice societăți din domeniul combateri vectorilor cît și pe cei mai experimentați specialiști, avem datoria în numele CEPA (Confederation of European Pest Management Associations), de a aduce la cunoștința autorităților romane care supraveghează bunul mers al instituțiilor statului cu atribuții în domeniul sănătății publice, al siguranței alimentelor, și al protecției mediului  cît și opiniei publice, prin toate canalele mass-media din Romania, despre INTRAREA ÎN VIGOARE A STANDARDULUI EN:16636 (European Standard).Pe această cale vom anunța toate societățile comerciale atît membre cît și cele nemembre dar care vor putea adera la asociația noastră ARCVIP beneficiind astfel de consultanță gratuită din partea specialiștilor asociației cît și de reducerile pe care le conferă calitatea de membru în implementarea Standardului EN:16636, dar și în calificarea propriilor angajați în meseria de Agent DDD în conformitate cu standardul ocupational.

Toți cei interesați pot lua legătura cu conducerea A.R.C.V.I.P. pentru detalii cu privire pașii ce trebuiesc urmați pentru obținerea Certificării CEPA EN:16636, cît și a calificării în meseria de Agent DDD, la adresa din site-ul A.R.C.V.I.P.

În cel mai scurt timp A.R.C.V.I.P. va reveni cu detalii despre modul cum puteți implementa în timp util și la costuri rezonabile atît STANDARDUL EN 16636 cât și  calificarea personalului din subordine.

                                                                         Comitetul  Director al A.R.C.V.I.P. prin

                                                                                       Președinte  Klaus Fabritius

CEPA Certified Auditor's training

Model certificat CEPA Vezi aici