Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

Sursele infestarii cu insecte in bucatarie

Stiati sursele infestarii cu insecte in bucatarie si locurile unde se hranesc si ascund ?

  1. Insectele patrund prin canalizare, pe langa tevile de incalzire centrala si chiar pe tevile protectoare ale instalatiei electrice .
  2. Tevile de scurgere si alimentare cu apa sunt un loc ideal, mai ales ca acestea sunt ascunse in masca de la chiuveta, unde, de cele mai multe ori, pastram cosul de gunoi.
  3. Uleiul de pe aragaz si depozitele de grasime din jurul aragazului reprezinta un adevarat festin pentru insecte. Exista foarte multe situatii in care gandacii de bucatarie invadeaza cuptorul.
  4. Pe rafturile dulapurilor din bucatarie se depun resturi de zahar, gris, faina, orez care reprezinta o sursa de hrana pentru insecte, atat gandaci cat si furnici. in plus, in spatele rafturilor exista spatii mari in care acestea isi depun ouale.
  5. In tocul de la geamuri si usi se ascund atat gandaci de bucatarie cat si furnici. Este foarte greu sa le depistezi cuibul, dar poti avea in vedere solutii pentru indepartarea lor.
  6. Aparatele de radio, casetofoanele, televizorul pe care ol tii in bucatarie dar si ceasul de pe perete pot fi locurile ideale pentru insecte.
  7. Daca ai probleme cu furnicile si gandacii trebuie sa stii ca unul din locurile in care se pot ascunde este aparatul de prajit paine sau de facut senvisuri si cuptorul cu microunde. In interior gasesc firmituri de paine si resturi de alimente.
  8. Furnicile sunt o adevarata pacoste, mai ales cand isi fac cuib in spatele placilor de gresie sau faianta.
  9. Gandacii cauta locuri caldute si ferite de lumina. Unul din locurile lor preferate este motorul frigiderului. (sursa: wikipedia)