Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

Declaratii politice – CE vrea sa usureze viata IMM-urilor

Cele 20,8 milioane de intreprinderi europene mici si mijlocii (IMM-uri) creeaza 85% din toate locurile de munca noi din Europa, angajand 2/3 din forta de munca a UE si contribuind in mod semnificativ la inovare si la cresterea economica. Conform principiului „sa gandesti mai intai la scara mica” si in concordanta cu Small Business Act din 2008, Comisia a pus IMM-urile in centrul agendei sale de reglementare inteligenta pentru sprijinirea cresterii economice si a crearii de locuri de munca in Europa.
Fara a se indoi de necesitatea generala de a dispune de norme valabile la nivel european in aceste domenii, Comisia va aborda temeinic aceste preocupari prin intermediul noului Program privind adecvarea si calitatea reglementarilor (REFIT1) lansat in decembrie 2012. Prin intermediul acestui program, acquis-ul de reglementare al UE este supus unei verificari pentru a se determina daca acesta contine sarcini grele, diferente si aspecte ineficiente, in vederea evaluarii si, daca este necesar, a revizuirii actelor legislative in cazul carora este nevoie de actiune. Comisia va anunta actiunile ulterioare pana in luna iunie a anului 2013, urmand sa tina seama si de rezultatul proceselor legislative aflate in curs.

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a declarat: „Comisia se asigura ca legislatia UE isi indeplineste scopul si ajuta intreprinderile europene in eforturile lor de crestere economica si de creare a locurilor de munca. Acesta este motivul pentru care elaboram politici care au in centrul lor preocuparea pentru o reglementare inteligenta. Acesta este si motivul pentru care dorim sa facem mai usoara viata intreprinderilor noastre mici si mijlocii, care sunt cele mai importante motoare pentru economia Europei. Vreau sa multumesc tuturor celor care au contribuit la identificarea celor mai impovaratoare acte legislative. Ne vom stradui sa nu va inselam asteptarile.”

Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene si responsabil pentru industrie si antreprenoriat, a adaugat: „IMM-urile creeaza cea mai mare parte din toate locurile de munca noi din Europa, reprezentand astfel solutia-cheie de iesire din aceasta criza. Atunci cand elaboram legislatia, trebuie sa avem in vedere IMM-urile (si, mai ales, noii intreprinzatori): aceasta legislatie trebuie sa fie inteligenta, sa fie simpla si sa fie stabila. Cu cat le ascultam mai bine preocuparile, cu atat IMM-urile ne pot ajuta mai mult sa revenim la crestere economica.”

Sursa: Comisia Europeana – 2013