Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

Atentie la intepaturile insectelor

Urmele pe care le lasa pe piele intepaturile insectelor pot fi un indiciu in privinta tratamentelor de care am putea avea nevoie. Pentru cei sensibili, o simpla intepatura de insecta ori purice se poate transforma intr-o adevarata rana, iar muscaturile capuselor sau ale vaduvei negre necesita prezentarea rapida la medic.

Tantarii

Cele mai frecvente intepaturi in timpul verii sunt cele de tantari. „Mai ales la copii, intepaturile de tantar se pot complica cu eruptie alergica (fac basici). Cu toate ca sunt serioase, nu sunt grave. Dupa ce se sparg, trebuie tratate si curatate precum o rana, este sfatul medicului Catalin Popescu, de la Spitalul Colentina din Bucuresti. El recomanda preventiv spray-urile cu DEET (gen Autan), iar pe intepaturi sa se puna o crema cortizonica pentru linistirea inflamatiei.

Capusele

Putine insecte ajung sa intre sub piele, la propriu, cum se intampla cu capusele. Daca locuiesti in zone apropiate de munte, mare atentie la capuse, ce pot cauza boala Lyme, afectiune greu de tratat. Potrivit statisticilor, judetele Sibiu (in special), dar si Harghita, Botosani sau Alba gazduiesc adevarate focare de boala. Daca vezi o capusa pe piele, este important sa o scoti repede si sa mergi la medic pentru tratament. Pentru a preveni astfel de intepaturi, acopera picioarele, bratele si capul in zonele cu risc.

Vaduva neagra

Muscaturile păianjenului cunoscut sub numele de vaduva neagra pot cauza rani dureroase pe membre, insa uneori nu dor. Dupa atacul acestui tip de paianjen, raman una sau doua urme mici, rosii si un nodul in locul cu pricina. Pot urma dureri musculare severe, greata, stari de voma. Cereti imediat sfatul medicilor pentru administrarea unui medicament anti-venin.

Puricii

Puricii sunt insecte foarte mici, fara aripi, extrem de agile, care traiesc cu sangele gazdelor, si nu musca doar animalele de companie, ci si oamenii. Sunt persoane foarte sensibile la purici, care se scapina si ajung la rani s infectii. Cea mai buna solutie este sa scapi de puricii de pe animalele de companie si s folosesti insecticid in zonele cu probleme. Puricii lasa in urma semne rosiatice cu puncte in mijlloc, tantarii pot cauza copiilor bubite cu lichid si rani, iar capusele intra in piele si trebuie scoase rapid.

Albinele

Cand o albina inteapa, moare, insa „”victima” ei poate ajunge la reactii alergice severe. Daca nu ai o reactie alergica, inlatura acul albinei, curata zona unde a intepat, pune gheata, ia un antihistaminic oral pentru mancarimi si ibuprofen pentru dureri. Daca apare o reactie alergica severa, mergi cat mai repede la medic. (sursa: wikipedia)