Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

Stiati ca?

Incisivii rozatoarelor cresc pe toata durata vietii, cu aprox. a 4/10-a parte dintr-un mm/zi, de unde necesitatea pentru ei de a roade – se cunosc cazuri in care cresterea necontrolata a incisivilor a provocat moartea indivizilor.

Maxilarul unui sobolan poate exercita o presiune de 500 kg/cm2 si dezvolta o frecventa de 5 muscaturi pe secunda.

Se cunoaste cazul unui sobolan care a decupat a 5/10-a parte de mm grosime dintr-o placa de otel. De asemenea, s-a gasit o galerie de 70 cm lungime sapata printr-o fundatie de beton, de catre sobolanii cenusii.

Rozatoarele nu recunosc culorile, ele percep mediul in alb-negru. Astfel, culoarea impusa momelilor prin legislatie (roz, albastru sau portocaliu) este destinata doar pentru a le semnala oamenilor. Momelile cele mai toxice sunt negre, pentru a nu constitui un atractiv vizual fata de oameni sau animalele domestice.

Rozatoarele accepta sa consume fructe, paine, carne, unt, oua, lemn, hartie, tesaturi naturale si toate materialele continand celuloza, digestibile, in caz de nevoie.

Åžobolanul are nevoie sa bea si este obligatoriu sa aiba surse de adapare. Atunci cand hrana sa este destul de umeda, soarecele poate sa nu bea, extragand apa de care are nevoie din alimente, ceea ce este posibil daca acestea contin mai mult de 15% apa.

In faza de migratiune voluntara, un sobolan parcurge pana la 3 km pe noapte.

In pavilioane, soarecele isi face cuibul in acoperisuri, deseori sub vata de sticla si circula in inchiderile duble si in partile tehnice (tabliere de vant, masti de chiuvete). El ocupa si izolatia termica exterioara (vata de sticla sau polistiren).

25% din cerealele mondiale sunt consumate de rozatoare sau facute improprii consumului uman (pe camp sau in depozite, din cauza prezentei parului, defecatiei si urinei).

In industria cerealiera, un transport de marfuri este receptionat, clasat si eventual agreat, dupa ce a suportat un filth test (engl. test de murdarire), constand in prezenta parului si fecalelor de rozatoare.

Daca hrana il imbolnaveste in loc sa il ucida, rozatorul devine suspicios si nu o va mai atinge – aceasta va trezi neincrederea celorlalte rozatoare din colonie.

(sursa: wikipedia)