Asigurarea reprezentarii intereselor si problemelor specifice membrilor Asociatiei in fata autoritatilor publice competente. Protejarea activitatilor membrilor Asociatiei prin stipularea de acorduri, parteneriate si conventii, atat la nivel national cat si comunitar. Cursuri de pregatire profesionala conform standartului ocupational pentru meseria de agent DDD, cu discount pentru membrii A.R.C.V.I.P. Informare gratuita: legislatie specifica la zi, publicatii de specialitate, tehnici si metodologii specifice activitatii agentilor DDD, distribuitorilor, importatorilor, producatorilor de biocide.Promovarea intereselor categoriei membrilor A.R.C.V.I.P. Communicate de presa ale membrilor A.R.C.V.I.P postate pe site (www.arcvip.ro).Discount de pana la 40% la toate targurile , expozitiile organizate de A.R.C.V.I.P. Nu esti membru ? Acceseaza Sectiune Asociati - Inscriere!

7 leacuri impotriva intepaturilor de insecte

Pe langa canicula, in sezonul cald trebuie sa ne ferim si de intepaturile de insecte. Acestea pot produce urticarii si alergii. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne spune cum sa tratam aceste reactii.

Intepatura de insecte

Poate provoca stare de rau, umflarea zonei in care s-a produs intepatura, roseata localizata sau generalizata, mancarime localizata sau generalizata.

Usturoi. in cazul intepaturii de albine sau viespe se scoate acul cu o penseta fina dezinfectata inainte si apoi se dezinfecteaza si locul intepaturii . Se freaca locul cu suc de usturoi.

Leustean. in cazul in care ati fost victima tantarilor, apelati la sucul de leustean. Compresele cu acest suc amelioreaza inflamatia produsa.

Mancarime pe piele

Trei-frati-patati. Se face infuzie din 1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita se infuzeaza 5 minute; se beau 2 cani pe zi, pe termen lung (pana cand dispare mancarimea).

Iarba mare. Se face decoct dintr-o lingurita de radacina la 250 ml de apa se fierbe 15 minute, se consuma 2 cani pe zi, dimineata si seara, timp de 10 zile pe luna.

Coacaz-negru, sub forma de extract de muguri: 50 de picaturi seara, 21 de zile pe luna, pana cand dispare mancarimea.

Urticaria

Reprezinta aparitia la nivelul pielii a unor plagi rosii, rezultat al unei reactii alergice a organismului, fie la alimentatie, fie la muscaturile de insecte. Se manifesta prin mancarimi, stare de neliniste, agitatie, insomnie, senzatia de arsura la nivelul pielii.

Suc de cartofi. Se taie cartofii bucatele si se introduc direct in storcatorul de fructe sau se dau pe razatoare; se stoarce sucul si se beau 50 ml dimineata, pe stomacul gol.

Papadie. Cura cu tije de papadie, salata, timp de o saptamana, cu pauza de cate o saptamana; se poate repeta pe timp nelimitat. (sursa Click sanatate )